Nyt saatavilla myös pelkkä ilmanvaihtokanavien puhdistus

ilmanvaihtokanavien puhdistus hinta

Nyt voit tilata helposti myös pelkän ilmanvaihtokanaviston puhdistuksen

Lisäsimme hintalaskuriimme ominaisuuden, jonka ansiosta voit nyt laskea hinnan myös pelkälle ilmanvaihtokanaviston puhdistukselle, kun kotonasi on lämmöntalteenotolla varustettu tulo-/poistoilmanvaihto, ilmalämmitys tai poistoilmalämpöpumppu.

Aiemmin tarjosimme hintalaskurin kautta vain kattavaa ilmanvaihdon huoltopakettia, joka sisältää ilmanvaihtokanaviston puhdistuksen lisäksi joukon muita puhdistus- ja tarkastuskohteita, sekä näiden päälle vielä tarkat ilmamäärien mittaukset ja säädöt.

Joskus on kuitenkin tilanteita, ettei tarvetta näin kattavalle huoltopaketille ole tai halutaan tehdä itse osa töistä.

Ilmanvaihtokanaviston puhdistus on työ, joka vaatii aina ammattilaitteita, jotta päästään kunnolliseen lopputulokseen. Puhdistus vaatii koneellisen harjauksen, jolla lika saadaan kanavistosta varmasti irti. Sen lisäksi se vaatii tehokkaan alipaineistuksen, että tuo irronnut lika saadaan oikeaan paikkaan, eli pihalle. Ilman riittävää alipaineistusta on vaarana, että puhdistuksessa irtoava lika jää kanaviston eri osiin, ja pahimmillaan tukkii kanaviston joko kokonaan tai osittain.
Myös mittaukset vaativat erikoislaitteita ja erikoisosaamista.

Sen sijaan esimerkiksi venttiilien, lämmöntalteenottokennon, iv-kotelon, tai puhaltimien puhdistuksen voi käsistään kätevä tee-se-itse mies tai nainen suorittaa halutessaan itsekin. Tämä olisi lisäksi jopa suotavaa, koska eihän ole tarkoituksenmukaista että annetaan laitteiston likaantua viisi tai seitsemän vuotta tekemättä mitään, ja vasta sen jälkeen ne puhdistetaan. Laitteisto alkaa likaantumaan siitä hetkestä alkaen kun se on kerran otettu käyttöön tai puhdistettu, ja jo kahden vuoden kuluttua niin kanavisto kuin muukin iv-laitteisto on selvästi pölyyntynyt.

Tämän vuoksi olisikin itse hyvä perehtyä edellä mainittujen komponenttien puhdistukseen ja esimerkiksi vuoden välein tarkistaa ja tarvittavilta osin puhdistaa venttiilit ja iv-koneen sisuskalut. Suodattimet sen sijaan tulisi vaihtaa pari kertaa vuodessa, ja karkeasuodattimet jopa useamminkin.

Olemme puristaneet ilmanvaihtokanaviston puhdistustyön hinnan niin pieneksi että nyt ei kannata enää odottaa vuosikausia laitteiston puhdistusta, vaan pitää huolta siitä, että ilmanvaihtolaitteisto on jatkuvasti siinä kunnossa mihin se on alun perin suunniteltukin.

Laske hinta täältä